Programmering Kermis

KONINGSKERMIS WOERDEN “de grootste kermis van het Groene Hart”
21 april t/m koningsdag 27 april 2017

KORTING OP DE KERMIS! DOWNLOAD HIER JE KORTINGSBONNEN!

Maanden geleden zijn we al begonnen met de voorbereiding. Koeiemart was nog in volle gang en wij waren al druk bezig met de koningsdagkermis. We wilden wat anders: meer spektakel en ook meer nostalgie. Attracties die in Woerden nog nooit waren geweest. Een groter aanbod voor jong en oud. We wilden een unieke kermis samenstellen. Dat is gelukt! Binnenkort lees je hier alles over de kermis, maar je kunt ook alvast een kijkje nemen op Facebook. Naast de tofste attracties, hebben we ook de leukste activiteiten weten te programmeren. wat kun je zoal verwachten?
Vrijdag 21 april

13:00 uur – 17:00 uur 50+ middag GRATIS KERMIS voor 50 plussers
Echt alle 50 plussers van Woerden (ja dus ook Harmelen, Kamerik en Zegveld plus De Meije) mogen gratis in de meeste attracties. Ze krijgen van ons gratis poffertjes met koffie of thee, oliebollen en een ijsje toe! De spellen zoals de grijpers, schieten, etc. zijn echter niet gratis. Deze middag is juist voor alle mensen van Woerden boven de 50 om hen extra te kunnen laten genieten van kermis. Een speciale middag voor jongere ouderen en oudere jongeren. Uniek in zijn soort en nergens in Europa komt dit voor. O ja, mocht je nu 49 zijn dan zien we dat door de vingers.
19:00 uur – 21:00 uur PONKERS (meet & greet)
De superbekende YouTubers van het kanaal Ponkers Noah, Marthijn en Jesper komen speciaal naar Woerden voor een meet & greet. Nog nooit deden ze dit in Nederland, maar voor de KoningsKermis van Woerden maken zij een grote uitzondering. Zij gaan graag met je op de foto en doen een rondje kermis en zullen ook nog achter de microfoon kruipen van een attractie.
Zaterdag 22 april

17:00 uur Ruben Koet & Koetlive (Xtreme-rides)
Ruben Koet de ridespecialist van Nederland zal de Kermis aandoen met Koetlive.
Ruben maakt al heel lang films op YouTube over pretparken, kermis en achtbanen.
Hij is bijna overal in Europa geweest en nu komt naar Woerden een rondje doen op de kermis met zijn vrouw Melanie en de kids. Natuurlijk wordt er door hem gevlogd.
19:00 uur – 23:00 uur DE DJ’S DRAAIEN DOORRR!
Boven op de kassa’s van diverse attracties staan DJ’s te draaien.
Speciaal voor deze avond komen de mannen van PUINHOOP XL, Seves, Dennis Strop, Het Foute DJ collectief, Sander van Rooijen feat. DJ Snow en Martin Damen langs om dikke muziek te draaien op de attracties. Zij staan per uur op een andere attractie.
Zondag 23 april

10:30 uur DE KERKMIS IN DE BOTSAUTO’S
Een paar jaar geleden is een nieuwe traditie geboren.
De Bonaventurakerk is dicht en de Kerkmis vindt plaats in de botsauto’s.
Deze Kerkmis is een speciale viering en wordt gedaan door de Aalmoezenier van de Kermisparochie samen met pastor Huub Spaan uit Woerden.
Het is een unieke kermis Kerkmis, want de mis wordt begeleid door Jan Kanis & Marcel Fokker samen met het Jubilate Deo koor en de pianist. Deze vrolijke mis begint om 10.30 uur en is echt de moeite waard.
13:00 uur DE GROTE FAMILIE KORTINGSDAG (speciale kortingsdag)
De hele zondag kan je genieten van grote kortingen in de kermisattracties. Voor 5 euro mag je al 7 keer in de botsauto’s en bij de draaimolen, Funnylight en de buggy’s 4 kaartjes voor 5 euro.
Dat is voor het hele gezin op zondag extra goedkoop van de kermis genieten. De kortingen zijn alleen deze dag, de kaartjes/penningen zijn dan ook alleen deze dag geldig. Als Koningsdag willen we er voor iedereen zijn en vinden we het belangrijk dat iedereen van de kermis kan en mag genieten.
Maandag 24 april

12:00 uur – 15:00 uur DE PRIKKELARME KERMIS
Juist omdat wij het afgelopen jaar veel vragen kregen, hebben wij dit jaar voor het eerst een prikkelarme kermis. Omdat het vakantie is doen wij dit op de maandagmiddag.

Een prikkelarme kermis is bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Er zal geen rook te zien zijn, geen licht(flitsen) en is de muziek is gedempt (minder dan 35 decibel). Van 12:00 uur – 15:00 uur kunnen prikkelgevoelige mensen toch plezier beleven aan de kermis.

Mensen die prikkelgevoelig zijn kunnen vanwege het harde geluid, de (felle) lichten en lichteffecten en de draaisnelheid van de attracties doorgaans niet op een normale kermis aanwezig zijn. Bij de prikkelarme kermis zijn al deze prikkels er niet of in sterk verminderde mate.
Dinsdag 25 april

14:00 uur PAW PATROL
Wat is er voor een kind mooier dan oog in oog te staan met zijn of haar tv-held? AnnieMatie maakt dit mogelijk tijdens een echte Ontmoet & Begroet. Uw (klein)kind kan hier zijn/haar idool in het echt ontmoeten en begroeten.
Paw Patrol (dagelijks te zien op Nickelodeon), gaat over heldhaftige pups die worden geleid door de 10-jarige Ryder. Samen werken ze hard om de inwoners van Adventure Bay te beschermen. Voor hen is er geen klus te groot en geen pup te klein! De stoere brandweerpup Marshall en de politiepup Chase gaan natuurlijk heel graag op de foto met al hun stoere vriendjes en vriendinnetjes.
Woensdag 26 april

14:00 uur BRANDWEERMAN SAM
Ontmoet de leukste brandweerman van de hele wereld en hij wil heel graag met jou op de foto!
Donderdag 27 april

KONINGSDAG
De kermis is dan de gehele dag open vanaf 09:30 uur